Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΥΜΑ


  Οι θέσεις που θα καθίσουν οι καλεσμένοι ορίζονται απο την οικοδέσποινα, φροντίζοντας να καθίσουν μαζί άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα ή της ίδιας ηλικίας, δημιουργώντας ετσι προυποθέσεις  για πιο ευχάριστο κλίμα μεταξύ των καλεσμένων.

  Τα ζευγάρια δεν θα πρέπει να καθήσουν μαζί, ενω ο οικοδεσπότης και η οικοδέσποινα θα καθίσουν ο ενας απέναντι στον αλλο στην κορυφή του τραπεζιού ή στη μέση.


 Χρησιμοποιούμε 3 ή 4 ποτήρια, ενα ποτήρι νερού, ενα μεσαίου μεγέθους ποτήρι για το κόκκινο κρασί και στο τέλος ενα μεγαλύτερου μεγέθους ποτήρι για το άσπρο κρασί,τοποθετημένα στα δεξιά του πιάτου. Εαν προσφερθεί σαμπάνια προσθέτουμε ενα τέταρτο υψηλό ποτήρι, ενω πριν σερβίρουμε το επιδόρπιο απομακρύνουμε απο το τραπέζι τα ποτήρια που δεν θα χρησιμοποιηθούν πλέον.
Οταν σας σερβίρουν κρασί,μην παίρνετε το ποτήρι στο χέρι σας, αφήστε το στο τραπέζι, ενω όταν σερβίρετε εσείς θυμηθείτε οτι δεν πρέπει να γεμίσετε το ποτήρι,το κασί θα είναι λίγο πιο πάνω απο τη μέση του ποτηριού.



  Το μαχαίρι και τα κουτάλια τοποθετούνται στα δεξιά του πιάτου με το κοίλο μέρος του κουταλιού να βλέπει επάνω,ενω η θέση των  πηρουνιών θα είναι αριστερά του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ BLASER1